Aanvullende Technieken

Dyna Chi

Aanvullende Technieken

Bij Dyna Chi kun je terecht voor shiatsu therapie, massage op maat, stressrelease en in de toekomst ook acupunctuur. Aanvullend op en ter ondersteuning van deze behandelingen, kan ik de volgende aanvullende technieken toevoegen aan de behandeling:

  • Cupping
  • Moxa
  • Moxa/ TDP lamp
  • Guasha
  • Voeding en bewustwording

De keuze om (een van) deze therapieën in een behandeling te gebruiken, maken we uiteraard altijd in overleg.
Zie hieronder toelichting op deze therapieën.

De keuze om deze technieken in een behandeling te gebruiken, maken we uiteraard altijd in overleg. Zie hieronder toelichting op deze technieken.

Cupping 

Cupping stamt – net als shiatsu – uit de traditionele, eeuwenoude Chinese geneeskunde. Het basisprincipe van cupping is: een vacuüm creëren op de huid, waardoor de huid omhoog wordt getrokken. Cupping stimuleert de bloedcirculatie en kan op verschillende manier worden toegepast:

Moxa 

Pure moxa bestaat uit samengeperst bijvoetkruid (Artemisia Vulgaris). Door de moxa aan te steken en te laten gloeien boven de komt er warmte vrij die diep door de huid en onderliggende lagen heen dringt. Met moxa verwam ik heel specifieke bepaalde acupunctuurpunten. Moxa beweegtenergie en verwarmt. Bovendien ‘voedt’ het het energiesysteem wanneer er sprake is van leegte of koude in het lichaam. Een heel effectieve en aangename methode!

Moxalamp

Een zeer gewaardeerde en aangename toevoeging aan de massages is de Moxa TDP lamp. TDP staat voor “Tending Diancibo Po” wat in het chinees “Speciaal Elektromagnetisch Spectrum” betekent. Deze elektromagnetische lamp is niet te vergelijken met de gewone infraroodlampen. De Moxa TDP lamp heeft een plaat met 33 mineralen die essentieel zijn voor je lichaam en die letterlijk worden opgeslurpt.  De warmte van deze lamp is weldadig voor lichaam en geest en wordt als zéér prettig ervaren en bij regelmatig gebruik van de Moxa lamp blijkt het herstelproces aanzienlijk te versnellen.

Zeker in de winter gebruik ik de lamp bij bijna elke massage om bijvoorbeeld pijnlijke gebieden alvast voor te verwarmen, waarna de massage nog effectiever wordt. Ook bij koude klachten  is de lamp zeer weldadig.

Guasha

Nog een oude techniek die ik regelmatig gebruik uit het verre Oosten is Guasha. Guasha ruimt op, het geeft energie en stimuleert het ontgiftend mechanisme zodat het lichaam net als bij cupping de losgemaakte afvalstoffen af kan voeren. Guasha is een schraaptechniek die ik vooral inzet bij algemene vermoeidheid, bij een beginnende verkoudheid of wanneer alles vast zit. Ook bij deze techniek is de bijkomstigheid dat er een aantal dagen zichtbare rood/blauw/paarse strepen of vlekken op de huid achter blijven. Het effect daarentegen is super!

Voeding, lifestyle en bewustwording.

 

Als een bloem niet meer bloeit dan verander je de omstandigheden waarin deze groeit, niet de bloem zelf.

Alexander den Heijer

Een Quote van Alexander den Heijer… Ik vind ‘m krachtig!

Door de bloem meer of juist minder zonlicht te geven, op tijd te snoeien of van andere voeding te voorzien kan de bloem weer prachtig tot bloei komen.

Voeding

Zo kan kunnen ook andere eetgewoonten bij de mens wonderen doen! Ik kijk graag samen met je naar je voedingspatroon en kan je praktisch advies geven in hoe je je eetgewoontes stapje voor stapje steeds meer af kunt stemmen op jouw lijf.

Bewustwording

Ik vind het telkens weer mooi om te zien dat mensen tijdens een behandeltraject de signalen van hun lichaam weer gaan horen – zelf weer gaan voelen. En dat er weer balans komt in de dynamiek tussen lichaam en geest. Daarbij kan zich een bewustzijn openen tussen de buitenwereld en jouw binnenwereld.  Wanneer eenmaal je eenmaal lekkerder in je vel zit kan het zo maar ineens zijn dat je de moed krijgt om bepaalde stappen te zetten en alles wat jou in de weg staat om een vrij en gelukkig leven te leiden uit de weg te ruimen.