Acupunctuur

Dyna Chi

Acupunctuur

Binnenkort bij Dyna Chi: acupunctuur behandelingen.

Acupunctuur

De Traditionele Chinese geneeskunde (TCM) heeft mij zodanig gefascineerd dat ik op dit moment studeer om acupuncturist te worden. Ik volg de driejarige opleiding bij de Academie voor Chinese Geneeskunde Qing Bai en hoop die in de zomer van 2020 af te ronden. Tot die tijd kun je bij Dyna Chi terecht voor shiatsu therapie, massage op maat, stressrelease en meer. 

Tijdens mijn laatste jaar heb ik alle bijscholingen van de Dr Tan methode ingepland. Deze specialisatie sluit erg goed aan bij de (shiatsu) behandelingen die ik nu al geef. Ik krijg veel mensen met pijnklachten onder mijn handen en door deze methode toe te voegen aan mijn pakket kan ik nog effectiever gaan werken door massage en acupunctuur te gaan combineren. 

De Dr. Tan balans methode is een zeer effectieve pijn bestrijdende acupunctuur methode die snelle resultaten oplevert. Ik heb mooie dingen zien gebeuren, mensen die bij hun eerste sessie al verlichting van pijn ervaren. Deze methode onderscheidt zich van de klassieke acupunctuur door ver van het aangedane gebied te behandelen.  De zogenaamde reflex zones. De behandeling zorgt ervoor dat de blokkades die de pijn veroorzaken worden opgelost waardoor de pijnklachten afnemen. 

Acupunctuur Achtergrond

Net als  bij shiatsu therapie, ligt de basis van acupunctuur in de Traditionele Chinese geneeskunde (TCM). Volgens deze filosofie zijn er in het lichaam veertien energiebanen of meridianen. Elke meridiaan geeft energie door aan een hoofdorgaan, andere organen en de spieren. Meridianen hebben verschillende punten in de huid: de acupunctuur punten. Door deze punten te stimuleren, is het mogelijk om de energie in de organen toe- of af te laten nemen. 

In de acupunctuur gebeurt dit met naaldjes, bij shiatsu wordt druk op de huid (met bijvoorbeeld duim, handpalm of elleboog) gebruikt om de punten te activeren. Acupunctuur activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Er ontstaat balans.

Op de hoogte blijven?

Zodra ik acupunctuur-consulten aanbied in mijn praktijk, vind je info hierover op deze website. Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan je gegevens achter!