Shiatsu therapie

Dyna Chi

Shiatsu Therapie

Wat is shiatsu?

Shiatsu therapie is een drukpunten massagevorm die uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) komt. Kort gezegd, brengt een behandeling je energiehuishouding weer in balans. Door verschillende drukpunten (acupunctuur punten) te masseren, stimuleer ik het zelf herstellend vermogen van jouw lichaam. Blokkades worden opgeheven en energietekorten worden aangevuld. Door de rek- en strek technieken krijg je letterlijk meer ruimte in je lijf en dit voelt vaak als een verademing.

Ik vind het telkens weer mooi om te zien dat mensen tijdens een behandeltraject de signalen van hun lichaam weer gaan horen – zelf weer gaan voelen. En dat er weer balans komt in lichaam en geest. Hoe langer een klacht bestaat, hoe langer het kan duren voordat hij weer is opgelost. Maar meestal ervaren cliënten na 1 tot 3 behandelingen al zoveel verbetering in hun situatie dat ze daarna alleen nog om de zoveel tijd terugkomen voor ‘onderhoud’. Of ‘gewoon’, omdat een massage fijn en ontspannend is.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

De Intake

Een effectieve behandeling begint bij een juist vertrekpunt, de TCM diagnose. 

De eerste keer dat je komt, maken we daarom een langere afspraak, om de intake te kunnen doen. Daarna volgt de eerste behandeling  (zie vervolgbehandelingen voor meer info).

  • De eerste intake + massage (zie hieronder) duurt ongeveer 1,5 uur 
  • Ik stel je allerlei vragen, zodat ik me een compleet beeld kan vormen van jou, jouw hulpvraag en jouw situatie
  • Daarnaast stel ik een tong- , hara- en pols diagnose om zo tot een TCM diagnose te komen van waaruit we een behandelplan kunnen afspreken

Vervolgbehandeling(en)

  • Vervolgafspraken duren 1 uur
  • De massages geef ik op een elektrisch verstelbare massagetafel 
  • Je houdt alleen je onderbroek aan, ik dek je af met een zachte fleece handdoek 
  • Soms gebruik ik olie, meestal masseer ik vooral over de handdoek heen
  • Naast shiatsu, kan ik ook andere technieken gebruiken, bijvoorbeeld die uit de ontspanningsmassage, sportmassage en Balinese massage. Ook kunnen we in overleg kiezen voor andere aanvullende behandelmethodes
  • Ik stem de massage dus af op wat nodig is
  • Alles gebeurt vanzelfsprekend in overleg met jou

Voor wie?

Shiatsu massage kan voor iedereen heel waardevol zijn. Niet alleen kan de massage helpen bij uiteenlopende klachten, maar de behandeling helpt ook klachten voorkomen. Je kunt het dus zien als onderhoud van je lichaam en geest. Daarnaast is het ontvangen van een shiatsu lichaam massage een manier om te ontspannen en tijd voor jezelf te nemen. Je kunt er dus ook voor kiezen om een losse (shiatsu) massage te ondergaan. 

Ben je zwanger? Laat het mij dan van tevoren weten. Dan neem ik contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Zie tarieven voor de kosten.

Kijk hier voor vergoedingen.

Tijd nemen voor jezelf is een keuze

MAAK DIE KEUZE!